Dotcomp 1048 Budapest, Tenkefürdő u 5.
(bejárat a Székelyszenttamás utca felől)
Telefon: 06-1/273-2424
Fax: 06-1/273-2429

Alvital GYVA01 mágneses gyógy-ülőpárna

<Alvital GYVA01 mágneses gyógy-ülőpárna

Gyári cikkszám:GYVA01

Árukód:he-alv-GYVA01

Garanciaidő:1 év

Részletes leírás

Tulajdonságok:

Ergonomikus ék alakkal és mágneskorongokkal az egészségesebb gerincért!

Üljön fitten és egészségesen!
A mozgásszegény életmód és helytelen test- és „ülőtartás” számos kellemetlen egészségügyi probléma okozója lehet. A terméket ezen tünetek enyhítésére, illetve megelőzésre és egészségmegőrzésre fejlesztették ki.

Ajánljuk: ülőmunkát végzőknek; gépjárművezetőknek; sokat ülő/olvasó diákoknak

3 egészségmegörző hatás 1 termékben:

  • Ergonómikus ék alak és inhomogén töltet: a gerinckímélő/tartásjavító mágneses gyógy-ülőpárna meghatározott szögben lejt előre. Megemeli a gerincet, előre billenti a medencét, így aktív ülésnél kisebb terhelésnek teszi ki azt. A párna töltetének anyaga speciálisan erre a célra kifejlesztett inhomogén szivacs, mely segít az optimális ülőtartás eléréseében.
  • Gerinckímélő komfort betét: a beépített speciális komfort betét tehermentesíti a farokcsontot, ezáltal a gerincet a lehető legkisebb terhelésnek teszi ki.
  • Jótékony hatású mágnes korongok: a mágnesesség pozitív élettani hatásai széles körben ismertek. A párna egy kivehető (39x34 cm-es) mágneses betétet is tartalmaz, melyben 40 db, egyenként 1000 Gauss erősségű mágnes található. A betétet a párnából kivéve bármely testrész mágneses kezeléséhez felhasználhatja.

Közvetlen és közvetett előnyök: gerincvédő ülőtartás; fáradékonyság csökkenése; hatékony eszköz számítógépes és irodai munkához

Az ülő testtartás a gerinc számára igen megterhelő. A csigolyákra és a porckorongokra ható nyomóerő lényegesen nagyobb, mint álló helyzetben és ez veszélyeztető tényező a gerincpanaszok kialakulása szempontjából. Éppen ezért arra kell törekedni, hogy az ülőhelyzet során testtartásunk a lehető legkedvezőbb legyen: „egyenes háttal” üljünk. Ülés közben azonban hajlamosak vagyunk a gerinc előre hajlítására, a „kerek háttal” való ülésre, ami a csigolyák és a közöttük levő porckorongok terhelését tovább fokozza.
A használatban levő legtöbb irodai szék és ülőbútor nem felel meg azoknak az ergonómiai követelményeknek, melyek a helyes ülőtartást elősegítenék. Éppen ezért kedvezőtlen és veszélyeztetett helyzetben vannak a tartósan ülő munkát végzők. Kiemelten ebbe a kategóriába tartoznak azok, akik hosszú órákat töltenek számítógép előtt! Mit tehetünk a helyes ülőtartás elősegítéséért, gerincünk egészségéért? Aktív ülésnél használjuk az ALVITAL megelőző és gyógyító hatású speciális ülőpárnát!