2018.09.13.

Bejelentésre került az iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone Xr

Új processzorral és továbbfejlesztett kamerarendszerrel jön az iPhone XS és XS Max, valamint érkezik az olcsóbb iPhone Xr is.

 
  • bemutatkozott az iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone Xr, melyek új, A12 Bionic processzorral, ezáltal jelentősen nagyobb teljesítménnyel és Smart HDR funkcióval debütálnak
  • az előbbi kettő ezüst, asztroszürke és arany, míg az Xr fehér, fekete, kék, sárga, korall és piros színben lesz elérhető
  • az iPhone XS és XS Max szeptember 14-től, míg az Xr október 19-től lesz előrendelhető

Elérkezett a pillanat: az Apple hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb készülékeiről és kiderültek az árcédulák, illetve a megjelenési dátumok is. Cikkünkben összefoglaltuk, milyen újításokkal várja a három beharangozott eszköz az érdeklődőket.

Nagyobb teljesítmény és szebb képek az iPhone XS-sel és az XS Maxszal

 
  • 64 GB-os: 399 990 Ft
  • 256 GB-os: 459 990 Ft
  • 512 GB-os: 537 990 Ft
  • 64 GB-os: 439 990 Ft
  • 256 GB-os: 499 990 Ft
  • 512 GB-os: 577 990 Ft

A két új modell a korábbi találgatásokkal megegyezően az 5,8 hüvelykes iPhone XS és a 6,5 hüvelykes iPhone XS Max. Az OLED paneles készülékek az eddigiekkel szemben nem csak ezüst és asztroszürkében kerülnek a boltokba, hiszen elérhető lesz egy arany borítású változat is.

Míg a dizájn maradt a tavalyról megszokott, addig a belső sokat fejlődött. Ez az Apple új, 7 nm-es gyártási technológiával készült A12 Bionic processzorára vezethető vissza, amely immáron három külön modullal rendelkezik. Az egyik a hatmagos CPU, a másik a négymagos GPU, az utolsó pedig egy neurális hálózaton alapuló chip, ami jelentősen felgyorsítja a készüléket. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy az appok 30%-kal gyorsabban indulnak és futnak, mint eddig.





A jobb processzor mellé természetesen jobb üzemidőt is kapunk, ami a cég szerint egészen pontosan fél órával garantál több időt két töltés között a tavalyi iPhone X-hez képest az iPhone XS, és másfél órával az iPhone XS Max esetében. Végül pedig a váz sem maradt érintetlen. A készülékek végre IP68-as víz- és porállósági tanúsítvánnyal rendelkeznek, vagyis nem kell többé aggódnunk a vízbemerítéstől.

További fejlesztés még a kamerarendszer felújítása is, aminek lelkét a széles látószögű lencse új, nagyobb felbontású szenzora jelenti. Emellett megnőtt a telefotó lencse rekesznyílása is, ami jelentős fejlődést jelent a rossz fényviszonyok közti fotózásban. Ráadásul megérkezett a Smart HDR funkció is, amivel akár nappal szemben is készíthetünk képet. Ha ez nem lenne elég, utólag állíthatunk az elkészült fókuszán egy csúszka segítségével.





Szinte mindent megkap az iPhone Xr

iPhone Xr 
  • 64 GB-os: 299 990 Ft
  • 128 GB-os: 319 990 Ft
  • 256 GB-os: 359 990 Ft

Ahogy arra számítani lehetett, bemutatkozott az iPhone Xr is, ami olcsóbb árcédulával debütál. Ennek ellenére a modell szinte mindennel rendelkezik, mint a nagyobb testvérei. A 6,1 inch-es kijelző technológiája LCD, ez viszont csak az árban mutatkozik meg, hiszen a modellben ugyanúgy megtaláljuk az A12 Bionic chipet és annak elképeztő sebességét, illetve a vízállóságot IP67-es minősítéssel.

A hátlapon egyetlen kamerát találunk, ami a 12 megapixeles felbontású, de az XS-hez és az XS Maxhoz hasonlóan használhatjuk vele a Smart HDR minden előnyét. Ez a kiadás viszont nem csak három, hanem rögtön öt színben kerül a boltokba: fehérben, feketében, kékben, korallban (narancsban) és sárgában.