2018.09.29.

Elrajtolt a Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság

A HUNESZ szervezésében megrendezésre kerülő bajnokság osztályozó mérkőzéseire mától kerül sor.

A HUNESZ, vagyis a Magyar E-Sport Szövetség szervezésében ma elrajtolt a Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság. A MNEB a tervek szerint minden évben megrendezésre kerül majd, hosszú távon pedig szeretnék, ha a magyar e-sport is a nemzetközi szintre emelkedne.
 


A MNEB első osztályozó kupájára október-novemberben kerül sor, de az első nyílt kvalifikációs mérkőzéseket már ma elkezdték. A hat tervezett játékból egyelőre csak ötöt fedtek fel a szervezők. A játékosok megmérkőzhetnek a Counter Strike: Global Offensive, a League of Legends, a Tom Clancy?s Rainbow Six: Siege, a Playerunknown?s Battlegrounds, a Hearthstone és egy meg nem nevezett játékban is. Ezek között összesen 15 millió forint oszlik meg, a legtöbb pénzt a LoL és a CSGO tornáján lehet nyerni.
 


Az osztályozó kupa döntőit a november 17-18-án megrendezésre kerülő PlayIT keretében tartják, ezzel zárul a MNEB őszi szezonja. De már most lehet tudni a tavaszi terveket is. A tavaszi alapszakasz január-március között kerül megrendezésre, majd a rájátszás és a döntő valamikor áprilisban várható.