2018.09.19.

Jön a GoPro Hero 7

Egyelőre csak néhány részlet ismert a GoPro következő generáció kamerájáról, de már az is ígéretes.

A GoPro 2005 óta gyártja a Hero akciókamera-családot, amely eddig hat generációt ért meg. A márka az elmúlt tizenhárom év során az egyik legnépszerűbbé nőtte ki magát, a legtöbben a Hero család valamely tagját választják, ha akciókamerában gondolkoznak. A hatodik generációt (amely valójában nem is a hatodik, csupán a számozást tekintve az) épp egy évvel ezelőtt leplezték le, de a cég már készül az utód bemutatására is.
 


A GoPro Hero 7 először egy fotón bukkant fel az interneten, de mostanra néhány érdekes részlet is napvilágot látott. Az egyik, hogy a tervek szerint három színváltozatban lesz kapható: fehér, ezüst és fekete. Ezek közül a fekete lesz a zászlóshajó, vagyis ebbe pakolják a legtutibb hardvert, így nyilván a legtöbbet is ezért kell majd fizetni. Ami a külsőt illeti, nem sok változásra lehet számítani az elődhöz képest, de a Hero család egyébként sem a radikális designváltásokról volt híres eddig sem. Az optika mellett ismét ott lesz a pici digitális kijelző, amely az akkumulátor állapotát, az aktuális felbontást és hasonló információkat biztosít. A kamera természetesen vízálló házba költözik, amely akár 10 méteres mélységig is megóvja.

 

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a Hero 6-hoz képest a jövevény tovább javít a képstabilizátor működésén. Míg az elődben ez 4K-s felbontás mellett csak 30 fps-ig volt megoldott, addig a hetedik generációban már a 4K/60fps sebesség mellett sem kell lemondanunk róla. Ami a szenzort illeti, erről egyelőre nincsenek információk, de jó eséllyel ez nem változik érdemben az elődhöz képest. A felbontás viszont változhat. 4K mellett elérhető lesz a 60 fps, míg 2,7K mellett már 120 fps, 1080p mellett pedig akár 240 fps sebességgel is rögzíthetünk.
 


Hogy ezeken túl milyen fejlesztések kapnak helyet az új akciókamerában, egyelőre nem tudni. Sem a pontos premierdátum, sem pedig az árazás nem ismert jelenleg, de jó eséllyel ez napokon belül változni fog.