GYIK

Gyakran felmerülő kérdések listája:

Milyen árakat láthatok az árlistákban?
A letölthető árlisták és a gateway-en keresztül meghívott árlistában is minden partner az egyedi „saját” nettó egységárait látja.
Csak gatewayen keresztül tudom összekötni a webáruházamat a Dotcomppal?
Nem. XML és CSV formátumban letölthető a készlet és árlista az „Ügyfélkapu/Árlisták” menüpont alatt. A meghívott fájl szabványos, feldolgozható és más áruházakba beimportálható.
Miért más a gateway, mint a hagyományos árlista letöltés?
Excelben, sima XML-ben nem tudunk befogadni és feldolgozni rendelést külső forrásból. A gateway-en keresztül lehetséges a teljesen automata rendelés, kihagyható a weboldal használata vagy az ügyintézőkkel való egyeztetés. A gateway-en keresztül leadott rendelés is kommentelhető (ügyfél hivatkozás).

A weboldalon található ügyfélkapun keresztül csak a teljesített és teljesítésre váró megrendelések láthatóak. A gatewayen keresztül részletesen lekérdezhető az összes státuszú rendelés, és a lekérés paraméterezhető termék ID, rendelés ID vagy rendelés hivatkozás és ügyfél hivatkozás alapján is (ha rendeléskor adott meg a partner hivatkozást (pl. saját rendelés azonosítót).

A letölthető árlistáknak hosszabb frissítési idejük van, nem mutatják percre pontosan az aktuális ár és készletinformációkat. A gateway használatával azonnali státusz kapható a készletről és az árról is minden termék esetében.

A letölthető árlisták a teljes terméklistát tartalmazzák. A gateway-en keresztül lekérdezett lista ellenben paraméterezhető úgy hogy csak az utolsó lekérés óta történt változásokat küldje el. Így sokkal kisebb fájlméretet kell kezelni.

A letölthető árlisták nem tartalmaznak termékparamétereket csak leírást. A gatewayen keresztül lekérdezhető terméklista paramétereket is tartalmazhat (fizetős szolgáltatás).
Miért jobb ha paramétert kapunk a listával és nem csak leírást?
A paraméterként átadott értékek más webáruházba beillesztve megjeleníthetőek a szűrési keresési beállításokban. Tehát a paraméteradatok szűrhetőek, míg a leírás egy szövegmező.