2021.07.28.

Az LG is beszáll az okosmaszkok piacára

Az LG újdonsága Ázsiában és a Közel-Keleten már hódít, hozzánk viszont felturbózva érkezik meg.
 

Egyre több gyártó látja meg a fantáziát a maszkokban. Persze egyszerű textilmaszkokat ma már bárki gyárthat magának akár otthon is, de FFP2-es maszkot is találni minden sarki drogériában. Ugyanakkor az ?okosmaszkok? piaca egyelőre nem telített, így itt még van lehetőség kevésből is nagyot virítani.

 

Így tett korábban többek közt a Razer is, valamint beszállt e piacra immár az LG is. Utóbbi nem akármilyen nevet talált a saját megoldásának: LG PuriCare Wearable Air Purifier, amely szabadosan leginkább hordható légtisztítónak fordítható, de persze lényegében egy maszkról van szó.
 


Egyelőre azonban meglehetősen kevés konkrétum ismert a maszkkal kapcsolatban, ami már csak azért is furcsa, mert Ázsiában és a Közel-Keleten már forgalomba került az első generációs változat. Ha hinni lehet a híreknek, Európába már egy továbbfejlesztett verzió érkezhet meg valamikor a jövőben.

 

Ez a vírusok és baktériumok 99,95 százalékát ki fogja szűrni, bár az sem világos, hogy ez csak egy irányba érvényes, vagy oda-vissza. Vagyis csak a viselőjét védi meg vagy esetleg a viselőjétől a környezetét is. Az viszont biztos, hogy egy 1000 mAh-s akkumulátort kap, amely egy töltéssel nyolc órán át működteti a beépített ventilátorokat, mikrofont és hangszórókat. A fejlesztők azt is elárulták, hogy a maszk igazodik a viselő légzéséhez, de azt már nem, hogy ez pontosan mit takar. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen árcédulával kerülhet a boltok polcaira.