2014.09.01.

Az MSI első X99-es alaplapja

Még egy bő hónap, mire elérhetővé válik az első Intell Haswell-E sorozatú csúcsprocesszor, de már ideje gondolni a hozzá tartozó alkatrészekre is.

Koromfekete külső
 

A következő generációs processzorok teljesítményének komolyságát szemléltetve kap koromfekete külsőt az MSI X99S SLI Plus típusjelzésű alaplapja, amely az első X99-es lapkakészlet befogadására lesz alkalmas. A különlegességről egyelőre csak egy, a Facebook-on megjelent félhivatalos poszt látott napvilágot, a pontos specifikáció megjelölése nélkül, így csak a képen látható csatolófelületek alapján lehet találgatásokba bocsátkozni, de az már most is látszik, hogy ez az alaplap nem lesz akadálya a teljesítmény kiteljesedésének.
 

Ami eddig tudható

 
A képen látható, doboza mellé állított alalap egész biztosan rendelkezni fog négy darab PCI Express x16-os slottal, amelyek közé két darab PCI Express X1-es csatlakozó is bekerül. A memóriamodulok befogadására négy darab DDR4-es memóriafoglalat áll készen. Az adattárolók befogadása SATA 6 GbpsSATA Express ésM.2 portokon keresztül is lehetséges.
MSI X99S SLI Plus pontos paramétereiről és áráról szeptember környékén várhatóak információk.
Érkezhet az MSI X99S SLI Plus