2022.05.30.

Bejelentették a Star Wars Jedi: Survivort

Folytatást kap a 2019-es Star Wars Jedi: Fallen Order.


A Respawn Entertainment először a Titanfall játékokkal tette le a névjegyét, majd 2019-ben átnyergelt egy sokkal nagyobb franchise-hoz. Ők készítették el a nem tökéletes, de így is nagyon jól sikerült Star Wars Jedi: The Fallen Ordert, amely nem valamely filmhez kötődött, hanem teljesen önálló sztori volt.

 

Ennek készül most a folytatása, amint az a hétvégi Electronic Arts bejelentésből kiderült. Egyelőre nagyon kevés részlet ismert a Star Wars Jedi: Survivor kapcsán, az is leginkább az első előzetesből szűrhető le.
 


A főhős ezúttal is Cal Kestis lesz, akit droid barátja, BD-1 is elkísér. Az események öt évvel az első játék után játszódnak és Calnek bujkálnia kell a birodalom elől. A trailer alapján elveszíti a fénykardját, de cserébe felkutat egy régóta elhagyatott bázist, ahol egy Bacta tankban lebegő titokzatos alakra bukkan. Valószínűleg ő lehet a címben is említett túlélő.

 

A Star Wars Jedi: Survivor kizárólag PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül, ami lehetővé teszi, hogy új szintre emeljék a látványvilágot. A fejlesztésben a Lucasfilm Games csapata is besegít, de még így is leghamarabb 2023-ban számíthatunk a premierre.