Kategóriák
2021.05.17.

Bemutatkozott a Steel Series Rival 5

Az egér kilenc programozható gombot kapott, de nem hiányzik róla az RGB-világítás sem.
 

A Steel Series bemutatta legújabb egerét, amely a Rival 5 nevet kapta a tervezőktől. Az újdonság elsősorban a játékosokat célozza, így minden szokásos jellemző elmondható róla: programozható gombok és RGB-világítás is ott szerepel a listán. Mindezért közepesen vastag árcédulát találunk a doboz oldalán.

 

A Rival 5 összesen kilenc programozható billentyűt kapott. Ebből a bal oldalon négy kapott helyet egy különleges (legalábbis egereknél nem gyakori) billenőkapcsoló mellett. A fő gombok alatt Goldem Micro IP54 kapcsolók lapulnak, amelyek a gyártó állítása szerint 80 millió kattintást is simán bírnak.
 


Az egér hátoldalán találjuk a Steel Series logóját, amely RGB-világításban pompázik. Az oldalsó gombokat összefogó panel körül is egy RGB-csík fut végig. Az egér belsejében pedig 18 000 DPI-ig skálázható PixArt szenzor dolgozik. A Rival 5 már-már az ultrakönnyű egerek táborába is beférne, hiszen össztömege csupán 80 gramm.

 

A Steel Series már forgalmazza az újdonságot, amely a hivatalos oldalon rendelhető meg egyelőre. A gyártó tolla közepesen erősen fogott, amikor az árcédulát írták. Az egérért ugyanis 69,99 eurót, vagyis nagyjából 25 000 forintot kell fizetni.