2023.05.19.

Csináld magad egér a Mountaintől

Az egér házának felépítését mindenki a saját szája íze szerint variálhatja.
 

Egérvárásláskor nem csak az szokott kardinális kérdés lenni, hogy milyen szenzor van benne, illetve hány millió kattintásra hitelesítette a gyártó a fő klikkek alatti kapcsolókat. Sokaknál ugyanilyen fontos az egér ergonómiája, hogy mennyire illeszkedik a kézbe, mennyire kényelmes használni. E téren a Mountain Makalu Max semmit sem bíz a véletlenre.

 

Annál többet viszont a felhasználóra. A gyártó ugyanis úgy tervezte meg az egeret, hogy annak háza moduláris legyen, vagyis mindenki maga cserélgetheti bizonyos paneljeit. Ehhez eleve két panelcsomagot is pakolnak a dobozba, amelyek révén átalakíthatjuk az egeret a hüvelyk- és kisujjat is támasztó széles kivitelre, de akár választhatjuk a minimalista designt. De ha ez sem volna elég, a gyártó lehetővé tette, hogy mindenki maga nyomtasson 3D-s paneleket az egérhez.

Ami a belsőt illeti, az egér egy manapság igen elterjedt PixArt PAW3370 szenzort kapott, amely több lépcsőben egészen 19 000 DPI-ig skálázható. Az IPS 400, a maximális gyorsulás 50g. A két fő klikk alatt Kailh GM 8.0 kapcsolók lapulnak, amelyek a gyártó állítása szerint 80 millió kattintásig nem fognak hibázni.

 

Mivel alapvetően gamer egérről van szó, az RGB-világítás sem maradhat el, ezúttal ezt a görgő és a mögötte található két gomb köré építették be. Gombokból egyébként összesen nyolcat kínál a Makalu Max, ezek mind programozhatók. Az egér vezeték nélkül 2,4 GHz-en kommunikál, de a mellékelt USB-C kábellel is használható. A gyártó az újdonságért 90 eurót kér el.