2021.11.17.

Dátumot kapott a Rainbow Six: Extraction

Kiderült, mikor jelenik meg a Ubisoft multiplayer akciójátékának spin-offja.
 

A Ubisoft még 2019-ben jelentette be, hogy készül a Rainbow Six széria új játéka, amely nem egy hagyományos értelemben vett folytatás lesz, hanem inkább egy spin-off, vagyis mellékág. A játékot akkor még Rainbow Six: Quarantine címmel mutatták be, de az elmúlt évek eseményei miatt a névváltoztatás mellett döntöttek. Így lett belőle először Parasite, végül pedig Rainbow Six: Extraction.

 

A játék valóban eléggé elrugaszkodik mindentől, amit eddig a Rainbow Six franchise képviselt. Az ugyan megmarad, hogy a világ nagy országainak különféle speciális kommandósait vezethetjük egy-egy küldetésre. Ám az ellenség ezúttal merőben más, mint eddig. A játék ugyanis egy parazitaszerű földönkívüli életforma ellen küld harcba minket.
 


A Rainbow Six: Extraction az eddig látottak alapján érdekesnek ígérkezik, de mindenképp szükség lesz jól átgondolt játékmenetre és hosszú távon is szórakoztató tartalomra ahhoz, hogy egyáltalán csak megközelíthesse a Rainbow Six: Siege sikerét.

 

Mostanra az is kiderült, hogy mikor nézhetünk szembe a földönkívüliekkel. A premierre 2022. január 20-án kerül majd sor PC-n, PlayStation 5-ön, PlayStation 4-en, Xbox Series X-en, Xbox One-on és Stadián egyaránt. Érdekesség, hogy a játék megvásárlói egy Buddy Passt is kapnak, amellyel két barátjukat meghívhatják (crossplay funkcióval bármely platformon) közös játékra. A meghívottak két hétig ingyen játszhatnak majd.