2018.06.13.

Mit várhatnak a PS4-játékosok az E3-tól?

Sor került a Sony nagy E3 bemutatója, mely alapján összegyűjtöttük, hogy milyen címek érkeznek meg PlayStation 4 konzolra.


 
  • játékmenetben is megcsodálhatjuk a The Last of Us Part II-t és a Death Strandinget
  • bemutatkozott a Ghost of Tsushima és egy új, látványos akciók ígérő Spider-Man előzetes
  • jön egy Destiny 2 kiegészítő is, valamint Resident Evil 2 remake is debütálni fog

A Sony jó előre beharangozta, hogy a 2018-as Electronic Entertainment Expo (E3) alkalmából különleges bemutatóval készül majd. A meglepetés az volt, hogy a vállalat szokatlan helyen kerített sort a show-ra: egy (elvileg) kísértetjárta templomban zajlott le a rendezvény, amelyen egyébként számtalan cím mutatta meg magát mozgásban - a PlayStation 4 tulajdonosok nagy örömére.

The Last of Us Part II játékmenet és előzetes

A műsort a Last of Us második epizódjának felkonferálása indítja, ami után le is vetítik a majdnem 12 perces előzetest. Az anyag láthatóan egy visszaemlékezésből és egy meglepően hosszú játékmenetből áll, amely alapján a következő rész számos játékmechanikai újítással várja a rajongóit. Ilyen lehet többek között a járművek alá bújás, a robbanó nyíl vagy a látványos közelharc.

A videóban egyébként csak Ellie tűnik fel, akit a játékos irányít; Joelről csak említés szintjén hallunk. A videó után kétségtelen, hogy a Naughty Dog játéka nem csupán olyan érzelmes és izgalmas lesz, mint az előző rész, de bővelkedni fog újításokban és grafikai fejlesztésekben is.




Ghost of Tsushima bemutató

Sor kerül a Sucker Punch új játékának bemutatására, is, ami egy erősen keleties tematikájú, lélegzetelállító grafikájú program. A közel 9 perces játékmenetben láthatunk lovaglást, lopakodást, harcot és egy Mortal Kombatra emlékeztető párbajt is. A történet az 1274-es évben játszódik, amikor a Mongol Birodalom megszállja a japán Tsushima-szigetet. A főszereplő Jin Sakai lesz, aki az utolsó szamurájok között próbálja meg visszaszerezni hazája büszkeségét.




Death Stranding játékmenet és kedvcsináló

A hihetetlen, lassan két éve tartó hype után a színpadon végre felvillannak a Death Stranding játékmenetének első képsorai is. Hideo Kojima vadonatúj játéka izgalmas, kalandos, talán túlélő-elemekkel tarkított órákat ígér gyönyörű tájakon. A játékmechanikákat láthatjuk élesben, főképp a mozgást és a bújkálást.

Persze nem meglepő módon az anyagból nem derül fény semmilyen konkrétumra, vagyis a láthatatlan lények alaposabb megismerésére még várnunk kell. Sajnos nem derül ki megjelenési dátum, de annyit megtudhatunk az utolsó képkockákból, hogy a játék valamikor az év utolsó hónapjában kerülhet a boltok polcaira. 




Marvel's Spider-Man demó videó

Az új Pókember-játék eddig sem szűkölködött videókban, most pedig újabb anyagot kapunk: egy demó felvételét. Peter Parker ezúttal egy éjjel játszódó kalandba keveredik, ahol rögtön három ikonikus gonosszal is megküzd: felbukkan Electro, Rhino és Scorpion is. Megcsodálhatjuk a motor hihetetlen képességeit is, ahogyan számtalan épület romba dől.

A videó egy hatalmas cliffhangerrel zárul, Pókember ugyanis a földre kerül ellenfelei előtt. A folytatásra még várnunk kell, hiszen az Insomniac Games alkotása csak szeptember 7-én debütál majd nemzetközileg.




És még sok minden más...

A show keretei között persze temérdek egyéb bejelentésre is sok került. Ilyen például a Black Ops 4 felújított térképeinek beharangozása, illetve a Black Ops 3 PS Plus tagoknak való elérhetővé tétele. Emellett előzetest kapott még a Destiny 2 Forsaken nevű kiegészítője, ami szeptember 4-én jelenik meg.

2019. január 25-én játszhatunk majd a Resident Evil 2 remake-jével is, ami látványos grafikával várja vissza az érdeklődőket. Terítékre került még a Kingdom Hearts 3 is a Karib-tenger kalózaival is - a programba bekerül az erdeti, három főszereplő. Folytatást kap a Nioh is, ami a feudális Japánba kalauzolja a játékosokat.