2021.06.30.

Egy híres kártyajáték adaptációja lesz a The Sabotage

A bányászok az arany után kutatnak a játékban, de van köztük valaki, aki ellenük dolgozik.
 

Az Aranyásók kártyajáték világszerte igen népszerű. Ebben a játékosok bányász törpéket alakítanak, akik megpróbálják elérni az aranyat. Ám van köztük néhány törpe, aki titokban ellenük dolgozik, szabotálni próbálja a munkát. Ebből a kártyajátékból készül most videojáték.

 

A lengyel PlayWay kiadó gondozásában készülő The Sabotage nagyjából ugyanazt a játékélményt kínálja majd, mint a kártyajáték csak épp valamivel kidolgozottabb formában. Igaz, ezúttal egyszerű bányászok és nem törpék lesznek a főszereplők, de a lényeg most is ugyanaz lesz: a csapatnak időre meg kell találnia az aranyat. De vannak köztük szabotőrök is, akiknek az a feladata, hogy észrevétlenül megakadályozzák őket ebben.
 


A The Sabotage-ban a szabotőrök berobbanthatják a járatokat, elterelhetik a többieket a jó iránytól, illetve tönkretehetik a felszereléseket is. Ellophatják az akkumulátorokat, hogy a sötétben nehezebb legyen dolgozni. Ha a bányászok tíz perc alatt nem jutnak el az aranyig, akkor a szabotőrök nyertek.

 

A The Sabotage egyelőre nem kapott megjelenési dátumot. A fejlesztés PC-re folyik, de arról nincs hír, hogy később esetleg konzolokra is megjelenhet-e.