2023.10.17.

Elfújná a szél a Corsair M75 Air egeret

Az újdonság alig 60 grammot nyom a mérlegen.
 

Továbbra is dübörög az ultrakönnyű egerek piaca, ahová most új szereplőként a Corsair is megérkezett. A gyártó igen jelentős múlttal rendelkezik már a perifériák terén is, ám az ultrakönnyű egerek eddig kimaradtak belőle. Most viszont bemutatkozott a Corsair M75 Air.

 

Az M75 Air a pehelysúlyúak közt ráadásul elég jó helyen nyit, hiszen mindössze 60 grammot nyom, amit ráadásul úgy értek el a tervezők, hogy nem lyuggatták ki hozzá az egér testét. Így első ránézésre egy teljesen hétköznapi, visszafogottan elegáns, jobbkezes egeret kapunk.
 


Ami a belsőt illeti, a kurzor mozgásáért egy Marksman 26K-ra keresztelt, de valójában PixArt PAW 3393 szenzor felelős. Ennek érzékenysége 100-tól egészen 26 000 cpi-ig skálázható több lépcsőben, 650 ips és 50g-s gyorsulás mellett. A két fő klikk alatt az Omron optomechanikus kapcsolói lapulnak. Az adatkommunikációról 2,4GHz-es Slipstream adó, Bluetooth 4.2 vagy csatlakoztatható kábel gondoskodik.

 

A Corsair M75 Air akkumulátora rádiós üzemmódban nagyjából 34 órát bír ki, viszont Bluetooth-on ez akár 100 órára is kitolható. Lemerülés esetén mindössze 75 perc alatt teljesen fel lehet tölteni. A gyártó az újdonságot 150 eurós áron dobja piacra, de lesz belőle egy limitált  Launch Edition Bundle is, benne egy különleges színvilágú egérrel és egy méretes egérpaddal.