Kategóriák
2021.06.02.

Ezzel játszunk júniusban

Jön az új Ratchet & Clank, a Sniper Ghost Warrior Contracts 2 a Guilty Gear új része, valamint a Tour de France idei felvonása is.
 

Új hónap, újabb játékok várhatók. Ahogy minden évben, úgy idén is a tavaszi hónapok voltak az erősebbek, a május már a Covid előtti időket idézte. Viszont júniusban, ha nem is olyan sok, szintén lesznek említésre méltó új játékok.
 


A kronológiát követve a hónap első nagy megjelenése egy régóta futó sorozat idei felvonásáé. A Pro Cycling Manager 2021 és a Tour de France 2021 nagyjából ugyanazt a játékot takarja, csak előbbi főleg a csapat menedzselésére koncentrál, addig utóbbi inkább magára a bringázásra. A játék június 3-án debütál PC-n és konzolokon.

 

Egy nappal később érkezik a Sniper Ghost Warrior Contracts 2. A CI Games FPS-e immár az ötödik a sorban (hatodik, ha a Sniper: Art of Victoryt is ide vesszük). Az első részek még meglehetősen középszerűek voltak, de az évek múlásával apránként mindig sikerült egy picit lépni előre a minőség terén. Hogy ezt idén is tudják-e folytatni, az majd a június 4-i premier után kiderül. Ekkor PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re fog megjelenni a mesterlövész akciójáték.
 


A hónap közepe lesz a legerősebb, ugyanis június 11-én két érdekes játék is megjelenik. Kizárólag PlayStation 5-re érkezik a Guerrilla Games újdonsága, a Ratchet & Clank: Rift Apart. A játék az eddigi beszámolók szerint a PS5 eddigi legszebb játéka lesz, amelyben ráadásul az SSD-nek köszönhetően töltés nélkül lehet majd ugrálni különböző dimenziók között.
 


A másik június 11-i játék a PC-re és konzolokra egyaránt megjelenő verekedős játék, a Guilty Gear -Strive- lesz. A nagy múltra visszatekintő sorozat karaktereivel és játékmenetével is eléggé kilóg a műfaj többi képviselője közül, de épp ez az, amivel évtizedek óta aktív rajongótábort tart fent.
 


A hónap végére egy komolyabb cím marad, ez pedig a Scarlet Nexus. A Namco akció-szerepjátéka egy cyberpunk jövőbe repít, ahol a pszichikus erők és a technikai vívmányok egyaránt a hétköznapok részét képezik. A világot viszont egy idegen faj fenyegeti, akikkel csak a legerősebbek vehetik fel a harcot. A játék PC-re, PS4-re, PS5-re, X1-re és XSX-re fog megjelenni június 25-én.