2022.03.31.

Fejhallgató, légtisztító és maszk egyben a Dysontól

A háztartási gépekre szakosodott gyártó most egy merőben szokatlan eszközzel rukkolt elő.
 

Az elmúlt évek egyik slágerterméke a szájmaszk volt, ami megihlette az IT terület képviselőit is. Elég csak a Razerre gondolni, akik egy RGB-s, aktív ventilátoros maszkot álmodtak meg. Most pedig a Dyson rukkolt elő egy nagyon érdekes termékkel, a Dyson Zone-nal.

 

Az alapvetően háztartási kisgépekre szakosodott márka most egy olyan maszkot álmodott meg, amely egészen új formában biztosítja a viselője számára a biztonságot és a szórakozást egyben. A Dyson Zone egy maszk, fejhallgató és levegőszűrő kombó.
 


Az eszköz a fejhallgatón keresztül szívja be a levegőt, amit elektrosztatikus közegen és káliummal dúsított szénrétegen enged keresztül. Ezek megszűrik a káros részecskéket, gázokat és allergéneket is. Az így megtisztított levegő végül az arcmaszkon keresztül jut el a felhasználó orrához. Ezt úgy tervezték meg, hogy ne érintkezzen közvetlenül a viselővel, de a megtisztított levegő arcformától függetlenül és akár oldalszélben is megfelelő mennyiségben jusson el a légutakba.

 

A bemutatást hosszú kísérleti és tesztelési fázis előzte meg. Ennek során a fejpántot is úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb nyomást gyakorolja a koponyára. A szórakozásról pedig a beépített fejhallgató gondoskodik, bár erről külön technikai részleteket nem árultak el egyelőre. Ahogy azt sem lehet még tudni, hogy mikor és milyen árcédulával kerülhet a boltokba az újdonság.