2021.05.20.

Fontos frissítést kapott a The Last of Us: Part II

A játék immár maximálisan kihasználja a PlayStation 5-ben rejlő lehetőségeket.
 

A tavaly megjelent The Last of Us: Part II a PlayStation 4 egyik utolsó nagy exkluzív címe volt, amire a rajongók hosszú éveket vártak. Ám, ahogy a legtöbb PS4-es játék, úgy ez is azonnal elérhetővé vált PlayStation 5-re, amint az új konzol megjelent, köszönhetően a visszafelé kompatibilitásnak.

 

Viszont a minap megérkezett a játék 1.08-as frissítése, amely nagyon fontos fejlesztéseket hozott magával. Ennek telepítése után ugyanis a The Last of Us: Part II már maximálisan kihasználja a PS5-ben rejlő számítási kapacitást. Valamint új opciókat ad a játékosoka kezébe is.
 


A frissítéssel már 4K-s felbontás mellett választhatunk, hogy 30 vagy 60 fps-t szeretnénk a játékkal megcélozni. Emellett kisebb-nagyobb grafikai csiszoláson is átesett, bár ezek részletes leírását eddig nem közölték. Ami viszont sokkal érezhetőbb változás, az a töltési idő, ezt ugyanis a konzol SSD-jének köszönhetően sikerült jelentősen leredukálni.

 

A The Last of Us: Part II tavaly nyáron jelent meg kizárólag PlayStation 4-re. A történet évekkel az első rész eseményei után játszódik, és ezúttal már Ellie-t irányíthatjuk, aki idő közben fiatal nővé érett. A sztori egy kegyetlen bosszúnak indul, de aztán egész érdekes fordulatokat vesz menet közben.