2021.08.25.

Forza Horizon 5 bemutatók a gamescomról

Két rövid és egy közel tízperces játékmenet-bemutató érkezett az online rendezvényről.
 

Az idei gamescom a tavalyihoz hasonlóan kizárólag online eseményként zajlik, amelynek előestéjén tegnap a Microsoft tartotta meg a maga jó másfél órás show-ját. Ennek záró fejezetét az E3-on bejelentett Forza Horizon 5 kapta, amely mindjárt három trailert is kapott.
 


Az első video még nem is igazán a játékról, hanem az az alapján tervezett új Xbox Wireless Controllerről szól. A játék igen színes és fiatalos lesz, ezt próbálják meg a kontrolleren is visszaadni. Maga a felépítés semmit sem változik, viszont a színvilágán a sárga, a kék és a rózsaszín fog dominálni.
 


A második, valamivel rövidebb bemutató kifejezetten két autóra fókuszál. Ezek a Mercedes-AMG One és a 2021-es vadonatúj Ford Bronco Badlands. Hogy miért kapott a luxus sportkocsi és a vagány terepjáró saját előzetest? Azért, mert a játék borítóján is e két járgány virít majd.
 


Végül, de nem utolsósorban kaptunk egy hosszabb lélegzetvételű játékmenet-bemutatót is. Azt már az E3 óta lehet tudni, hogy a versenyek ezúttal Mexikóban fognak zajlani, most ebből kapunk egy nagyobb ízelítőt. Ez alapján igazán mutatós (már-már a Halálos iramban filmeket idéző) versenyekben lesz részünk, ahol olykor repülőgépből dobják ki az autónkat a futamokra. A látványvilág bámulatosnak ígérkezik, autókból pedig nem lesz hiány, hiszen olyan járgányok is szerepelni fognak mint a Corvette Stingray 2020 vagy a Porsche 911 Desert Flyer.

 

A Forza Horizon 5 lélegzetelállító látványvilága leginkább PC-n és Xbox Series X-en fogja megmutatni magát, de persze Xbox One-ra is elérhető lesz a játék. A megjelenésére jelen állás szerint november 9-ig kell várnia a száguldás szerelmeseinek.