2022.01.04.

Gamer vonallal erősíti az LG az UltraGear szériát

Idén mutatkozhat be a gyártó új gamer laptopja, amely erős hardvert kínál ultravékony kivitelben.
 

Az LG UltraGear laptopjaira jellemző, hogy kifejezetten vékonyak és könnyűek, hiszen az egyik elsődleges cél a tervezésük során a kényelmes hordozhatóság. De az se baj, ha mellé kellően erős hardvert is kínálnak. Az LG eddig ebben a termékcsaládban nem gondolt a játékosokra, ám idén ez megváltozik. Bemutatkozik az első gamer UltraGear laptop.

 

Az újdonság a 17G90Q néven mutatkozott be és az Intel 11. generációs Tiger Lake H processzora köré épül. A laptopban modelltől függően 16 vagy akár 32 GB DDR4 memóriát is kérhetünk. VGA fronton sem érheti majd panasz a masinát, ugyanis egy Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q teljesít majd benne szolgálatot. NVMe M.2 SSD-ből pedig akár 1 TB-osat is kérhetünk.
 


A laptop 17,3 hüvelykes IPS kijelzőt kap 1920*1080 pixeles felbontással. Aki ezt keveselné, annak érdemes azt is figyelembe vennie, hogy FullHD felbontáson a laptop 300Hz-en frissíti a képet, ami egy profi esportoló számára lényegesen fontosabb szempont lehet mint maga a felbontás.

 

Az LG mérnökei tehát kifejezetten komoly hardvert pakolnak a laptopba, de még így is képesek voltak annak méretét és tömegét is alacsonyan tartani. Az eszköz ugyanis mindössze 21,4 mm vastag és nem nyom többet a mérlegen 2,7 kg-nál. Két dolog még azonban megválaszolatlan maradt: hogy mikor kerülhet a boltok polcaira és milyen árcédulát akasztanak majd rá.