2021.08.12.

Hatalmas játék lesz a Humankind

A legújabb előzetes bemutat néhány számot, amelyek alapján tényleg egy grandiózus stratégia várható jövő héten.
 

Az Amplitude Studios és a Sega jövő héten dobja be a mélyvízbe új játékukat, a Humankindot. A stúdió már eddig is tett le az asztalra remek stratégiai játékokat, ám kétségtelenül ez az eddigi legnagyobb projektjük, amellyel a körökre osztott birodalomépítő stratégiák trónját készülnek elhódítani a Firaxis által fejlesztett Sid Meier?s Civilization franchise-tól. És, hogy mekkora játék is lesz a Humankind?

 

A játék legújabb előzetese kifejezetten ezt próbálja meg szemléltetni, méghozzá a számok nyelvén. Ahelyett, hogy látványos csatákat vagy meseszép grafikát mutogatnának, a számszerű tényekkel igyekeznek lenyűgözni minket. A video alapján 60 nép és kultúra közül választhatjuk ki a nekünk tetszőket. Katonai és egyéb mozgatható egységből 129 lesz a játékban, a világ változatosságáról 10 éghajlat és 45 állatfaj gondoskodik.
 


A játék fontos része lesz a technológiák kifejlesztése, ebből 93 vár majd ránk egymásra épülő formában. Lesz virtuális uralkodónknak saját avatárja is, amit szerepjátékos módon egy karakterszerkesztőben tudunk megalkotni. A variációs lehetőségek száma közel végtelen. Hangeffektekből 13 és fél órányi anyag készült, zenei aláfestésből pedig 520 percnyi, ami 280 zenét jelent. Dialógus is lesz bőven, a narrátorok 10 ezer sornyi szöveget olvastak fel.

 

A Humankind tehát valóban egy impozáns játéknak ígérkezik, amelynek megjelenésére sem kell már sokat várnunk. A premierre ? kizárólag PC-n ? augusztus 17-én kerül majd sor.