2021.05.25.

Hosszú túrákra termett a Bang and Olufsen Beosound Explore hangszórója

A termosz méretű és formájú hangdoboz akár 27 órányi lejátszást is bír egy szusszal.
 

Amit a ?70-es és főleg ?80-as években a vállon cipelt boomboxok képviseltek, azt manapság a hordozható Bluetooth-os hangszórók testesítik meg. Ezekből találunk poháralátét méretűt és igazi vállról indítható rakétával vetekedő gigászokat is. A Bang and Olufsen viszont most épp e kettő közé lőtte be újdonságát.

 

Ez a Beosound Explore, amely tehát egy hordozható hangszóró, ám abból is a profi fajta. Az újdonságról már első ránézésre is leír, hogy kemény terepre szánták, így hosszú túrákhoz vagy bármilyen szabadtéri tevékenységhez is ideális választás lehet. Már csak azért is, mert a benne lapuló 2400 mAh-s akkumulátor maratoni lejátszást ígér.
 


A gyártó állítása szerint ugyanis a hangszóró normál hangerőn órákat ver a hordozható eszközök jelenlegi hosszútávfutóira: akár 27 órányi játékidőt is kaphatunk. Ez pedig jóval több, mint a piacon általában elérhető termékektől várhatunk.

 

Mint már említettem, a Beosound Explore kifejezetten terepre termett. Méretét és alakját tekintve leginkább egy termoszhoz hasonló, hengeralakú teste ráadásul még vízálló is (na persze csak egy bizonyos fokig). Mindezért a piac más termékeihez mérten nem is kell olyan nagyon mélyen a zsebünkbe nyúlni, ugyanis a hangszóró 200 euróért már megvásárolható.