2021.08.16.

Idén már nem készül el a Life is Strange Remastered Collection

Az eredeti tervek szerint a franchise legújabb részével egyszerre érkezett volna az első részek felújítása.
 

A Square Enix bejelentette, hogy az előzetes tervekkel ellentétben idén már biztosan nem kapjuk kézhez a Life is Strange Remastered Collectiont. A fejlesztők a franchise legújabb epizódjával, a Life is Strange: True Colors-szal együtt akarták piacra dobni, de több időre van szükségük a munka befejezéséhez.

 

A csomag a sorozat első részét és annak előzményét tartalmazza. A Life is Strange eredetileg 2015-ben jelent meg, története pedig egy tini lányról szólt, aki egy nap rájön, hogy vissza tudja forgatni az időt és meg tudja változtatni a múltat. Ez kapóra is jöhet neki, amikor egy barátját kell megmentenie, ám a változtatásai apránként egyre durvább következményeket vonnak maguk után.
 


A sztori előzményét a 2017-es Life is Strange: Before the Storm mesélte el. Ennek főhőse az első részben megismert Chloe volt, aki igazi lázadó tini lévén sikeresen hatalmas bajba keveredik. Megismerkedik Rachellel, akivel véletlenül vad erdőtüzet okoznak, később pedig a család drámájában is belekveredik.

 

A két epizód teljesen felújított grafikát és animációkat fog kapni. Ám a jelek szerint ez több időt vesz igénybe, mint azt a készítők előzetesen gondolták, így 2022 elejére halasztották a premiert. Szerencsére ez a Life is Strange: True Colors megjelenését nem befolyásolja, az továbbra is szeptember 10-én lesz esedékes.