Kategóriák
2021.07.30.

Ilyen lesz a FIFA 22

Új játékmenet-bemutatót kapott az ősszel érkező fociszimulátor.
 

Az EA Sports végre megmutatta a rajongóknak, hogy miként is fest majd a több évtizedes múlttal rendelkező focis sorozat idei felvonása, a FIFA 22. Ahogy minden konzolos generációváltásnál, úgy ezúttal is komoly technológiai fejlődésre lehet számítani, ami nem csak a látványvilág további szépülését jelenti.

 

Kizárólag a PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra szánt változatban ugyanis debütálni fog a Hypermotion technológia. Ennek lényege, hogy a fejlesztők két sztárklub huszonkét játékosát öltöztették be speciális öltözetbe, majd lejátszottak egy meccset. A rendszer több mint 8,7 millió képkockát rögzített, amelyek alapján a mesterséges intelligencia nem előre felvett animációkat fog váltogatni, hanem valós időben kreál újakat.
 


A FIFA 22-ben komoly fejlődésen megy át a csapattársakat irányító mesterséges intelligencia is. A védekező csapatrészek jobban tartják majd az alakzatot, miközben alkalmazkodnak az adott szituációhoz. Támadás során pedig a csapattagok hatszor több döntést tudnak meghozni egyszerre, mint korábban, így jobban alkalmazkodnak majd a támadás alakulásához. A kapusok viselkedését is teljesen átdolgozzák, egészen élethűen fognak mozogni és viselkedni. Emellett a csapattagok folyamatosan kommunikálni fognak egymással és mutogatnak, jeleznek egymásnak.

 

A FIFA 22 a tervek szerint október 1-én fog megjelenni. Az új generációs konzolok mellett PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elérhető lesz, de ezeken a technológiai újítások nem lesznek elérhetők.