2023.01.13.

Íme, a Hogwarts Legacy gépigénye

Nem lesznek teljesíthetetlenek az elvárások.
 

Ha nem halasztják el többször, akkor idén februárban végre megérkezik minden idők legjobbnak ígérkező Harry Potter videojátéka, amelyben speciel épp ő nem lesz benne. A Hogwarts Legacy ugyanis jó egy évszázaddal a jól ismert regények előtt fog játszódni. És most már azt is lehet tudni, hogy PC-n milyen gépigénnyel rendelkezik a szerepjáték.

 

A minimum elvárások egészen barátságosnak mondhatók. A játékhoz elég egy Intel Core i5-8400 vagy AMD Ryzen 5 2600, mellé memóriából 8 GB. Videokártyából sem teljesíthetetlen az elvárás, hiszen egy Nvidia GeForce GTX 1070 vagy egy AMD Radeon RX Vega 56 már megteszi.
 


Ha viszont komolyabb látványra vágyunk, ahhoz egy Intel Core i7-8700 vagy AMD Ryzen 5 3600 processzorra lesz szükség 16 GB memóriával. Videokártyából is egy Nvidia GeForce RTX 1080Ti vagy egy AMD Radeon RX 5700 XT lehet az ideális választás.

 

Tárhelyből a játék 85 GB-ot követel majd magának, amit célszerű lesz SSD-n biztosítani számára, hogy a lehető legrövidebbre vágjuk a töltési időket. A Hogwarts Legacy PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X-re fog megjelenni február 10-én. Később PlayStation 4-re és Xbox One-ra, még később pedig Nintendo Switchre is elkészül.