2021.05.19.

Új egeret és billentyűzetet is villantott az ASUS

A Claymore II billentyűzet és a Gladius III egér is a ROG, vagyis a játékosokat célzó termékcsaládot gyarapítja.
 

Az ASUS évek óta a ROG, vagyis a Republic of Gamers termékcsaláddal örvendezteti meg a játékosokat. Ebbe gyakorlatilag bármit bele tudnak tenni, ami valamilyen formában gamernek nevezhető. Így bőven beleférnek különféle egerek és billentyűzetek is, ezekből most mutattak is egy-egy újdonságot.
 


Az új billentyűzet az ASUS ROG Claymore II, amely a mechanikus klaviatúrák táborát erősíti. Ebben RX Red kapcsolók kaptak helyet, amelyek a tervezők ígérete szerint akár 100 millió leütést is gond nélkül elviselnek. A billentyűzet vezetékkel és vezeték nélküli módban egyaránt használható, ám a legnagyobb érdekessége nem is ez. Sokkal inkább a numerikus billentyűzet, amely leválasztható a hagyományos jobb oldalról és áthelyezhető a bal oldalra, ha valamiért ott jobban kézre esne. Emellett ezen kaptak helyet a funkcióbillentyűk és egy hangerőt szabályozó görgő is.

 

Az egér az ASUS ROG Gladius III, amelyből vezetékes és vezeték nélküli változatot is kapunk. Az egérben az ASUS által gyártott szenzor kapott helyet, amely akár 26 000 dpi-ig is felskálázható. A billentyűk alatt mechanikus ROG micro kapcsolók lapulnak, amelyek 70 millió kattintásig állják a sarat. A vezeték nélküli változatot egyszerre akár három gépre is csatlakoztathatjuk, amelyek között egyetlen gombnyomással lehet váltani.
 


Az ASUS a ROG Claymore II-ért 280 eurót, a ROG Gladius III-ért pedig 90 vagy 110 eurót kér el ? attól függően, hogy a vezetékes vagy a vezeték nélküli változatot szeretnénk.