2021.05.18.

Új köntösbe öltözik a DualSense

A Sony jó fél évvel az új kontroller megjelenése után végre új színösszeállításban is elérhetővé teszi azt.
 

Tavaly novemberben a PlayStation 5-tel egyszerre jelent meg a Sony legújabb kontrollere, a DualSense. Az eszköz legalább akkora sikert aratott önmagában, mint az új generációs konzol, ami több nagyon jól működő újításának volt köszönhető. Mind az új konzol, mind a kontroller a Sonytól újnak számító, főleg fehérre építő designt kapott. Ráadásul a cég azt is megakadályozta, hogy külsős gyártók más színt kölcsönző borításokat tervezzenek az eszközökhöz.

 

Így mostanáig csak a standard fehér-fekete DualSense volt elérhető a boltokban, ám a legújabb hírek szerint ezen most épp a Sony változtat. A gyártó ugyanis bejelentette, hogy két új színváltozat is elérhető lesz. Az egyik a klasszikus elődöket idéző Midnight Black, amely teljes egészében fekete lesz. Ennél egy fokkal érdekesebbnek tűnik a Cosmic Red kiadás, amely az alap változat fehérjét cseréli le vörösre, a fekete blokkok megmaradnak.
 


Arról nincs hír, hogy a kontrollerre jellemző meghibásodásokkal tervez-e bármit is kezdeni a Sony. E téren korábban csoportos keresetet is beadtak a gyártó ellen, mivel azt állítják, a tervezők pontosan tudták, hogy a beépített szenzorok és kapcsolók hajlamosak a gyors meghibásodásra, ám ezt sehol sem tűntették fel.

 

A DualSense két új változata a tervek szerint valamikor a hónap végén kerül majd a boltokba. Arról nincs hír, hogy az árazásuk miként alakulhat, de jelentős eltérésekre nem kell számítani. Ami még érdekesebb, hogy vajon a Sony tervezi-e a konzol megjelenését is hasonlóképp variálni. Erre vonatkozó hírek egyelőre nincsenek.