2021.07.05.

Jön a Ghost of Tsushima Director’s Cut

Augusztusban kibővített kiadást kap a tavalyi népszerű PS4-játék.
 

A Sony bejelentette, hogy a Sucker Punch stúdió jelenleg legutóbbi sikerjátéka, a Ghost of Tsushima kibővített új kiadásán dolgozik. A rajongók ugyan egy ideje a már pletykált PC-s változat bejelentésére számítottak, ám az újdonság a jelek szerint egyelőre csak PlayStation 4-re és immár PlayStation 5-re fog megjelenni.

 

A Director?s Cut alcímet viselő új kiadás amellett, hogy néhány rajongók által kért játékmeneti fejlesztés mellett fontos bővítéseket is tartalmazni fog. A legfontosabb mind közül egy új fejezet a játék történetéhez, amely egy vadonatúj szigetet is megnyit a játékosok előtt. Az új fejezetben Jin a szomszédos Iki szigetre utazik, hogy ott is leszámoljon a mongol hódítókkal.

A fejlesztők azt is elárulták, hogy az új kiadás már teljes mértékben ki fogja használni a PlayStation 5 képességeit. Ez érvényes a DualSense kontroller adottságaira is, így a haptikus rezgésekre és az adaptív billentyűkre is. Szintén sokaknak fontos részlet lehet, hogy a játék immár nem csak az angol, de a japán szinkronhoz is teljesértékű ajakszinkront fog használni.

 

A Ghost of Tsushima: Director?s Cut sok rajongó szerint immár ideális lesz arra, hogy PC-re is megjelenjen. Hiszen nem csak az újdonságok miatt lehet vonzó, de tartalmazni fog mindent, amit az alapjáték és annak eddig megjelent kiegészítői. Ugyanakkor egyelőre csak PlayStation 4-re és PlayStation 5-re fog megjelenni augusztus 20-án.