2022.10.13.

Jövőre nem jön új Call of Duty

Húsz éves hagyomány törhet meg 2023-ban, de nem maradunk így sem újdonságok nélkül.
 

2003-ban jelent meg az Infinity Ward mára klasszikussá és műfajteremtővé vált játéka, a Call of Duty. Ettől az évtől kezdve gyakorlatilag szó szerint minden ősszel jött egy új epizód, amelyek többsége a multiplayer mód miatt vált milliók kedvencévé. Az idei rész a Call of Duty: Modern Warfare II lesz, ám úgy tűnik, hogy jövőre megszakad a sor.

 

Az Activision ugyanis úgy tervezi, hogy 2023-ban nem jelenik meg új Call of Duty epizód, helyette az idei játékot tartanák frissen a szokásosnál hosszabb ideig. Így számíthatunk rá, hogy 2023-ban nem csak a multiplayer módot fogják bővíteni, de az egyszemélyes kampány is kapni fog kiegészítőt, amire eddig még nem nagyon volt példa a franchise történetében.
 


Szintén a Modern Warfare II-höz kapcsolódó hír, miszerint a játékban jelen lehet az a kettős azonosítási rendszer, amely miatt az Overwatch 2 játékosai sokat kritizálják kedvencüket. Ennek lényege, hogy a játékot csak úgy lehet majd elindítani, ha előtte a profilunkhoz hozzárendelünk egy működő telefonszámot is, amelyen keresztül leellenőrizhetik, hogy tényleg mi vagyunk-e azok. Ezzel próbálják meg lecsökkenteni a csalók mozgásterét is.

 

A Call of Duty: Modern Warfare II a tervek szerint október 28-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Series X-re és Xbox One-ra. Aki előrendeli a játékot, az már október 21-én elindíthatja az egyszemélyes kampányt.