2023.02.07.

Később jön PC-re a The Last of Us: Part I

A játék PS5-re már tavaly szeptemberben megjelent, de PC-re csak pár hetes késéssel jön.
 

A Naughty Dog stúdió The Last of Us: Part I című játéka sosem volt még olyan népszerű, mint az elmúlt hetekben. Az eredetileg tíz éve, 2013-ban megjelent játék tavaly kapott jelentős felújítást, amikor is PlayStation 5-re elkészítették a játékot a második rész technológiájával. Akkor az is kiderült, hogy a játék PC-re is elkészül, de erre máig nem érkezett meg.

 

A The Last o Usban egy gombafertőzés szinte az egész emberiséget elpusztította vagy dühöngő őrültté változtatta. A túlélők karanténzónákban sínylődnek és kétségbeesetten keresik az ellenszert. Egy nap egy fiatal lány bukkan fel, aki látszólag immunis a fertőzésre, ezért egy férfit bíznak meg vele, hogy szöktesse ki a karanténzónából és vigye el egy távoli laborba, ahol segíthet a fertőzés megállításában.
 


A játékosok Joelt és Ellie-t is irányíthatják az útjuk során. Folyamatosan felszerelés után kell kutatni, lehetőség szerint elkerülni a fertőzötteket és a világban mindenfelé portyázó útonállókat is, akik olykor veszélyesebbek a fertőzötteknél is. Lőszerből végig nagyon kevés áll rendelkezésünkre, a gyakori túlerőn pedig csak jól kigondolt és végrehajtott taktikával lehet felülkerekedni.

 

A játékból idén egy élőszereplős filmsorozat is megjelent, amelynek hatására az eladásai újra az egekbe nőttek. A felújított kiadás PlayStation 5-re már tavaly szeptemberben megjelent, de a PC-s változatot csak március 1-re vártuk. Erről most kiderült, hogy pár hetes késéssel csak március 28-án fog debütálni.