2024.08.15.

Készül a Chernobylite 2: Exclusion Zone

Folytatást kap a 2019-es túlélő-kalandjáték.
 

Amellett, hogy mindenki a STALKER 2-re vár, az elmúlt években készült egy kiváló túlélő-kalandjáték, amely szintén a csernobili lezárt zónában játszódik. Ez volt a Chernobylite, amely két évnyi early access után jelent meg 2021-ben és kifejezetten jól sikerült. A fejlesztők most bejelentették, hogy már készül a folytatás.

 

A Chernobylite 2: Exclusion Zone az első rész nyomdokain halad tovább, vagyis ismét egy túlélő elemekkel teletűzdelt kalandjátékhoz lesz szerencsénk. A játékosok egy mindenre elszánt sztalkert fognak alakítani, aki azért merészkedik a lezárt zónába, hogy felkutassa a robbanás után keletkezett titokzatos, ám annál értékesebb chernobylite ércet.
 


Csakhogy a zóna nem véletlenül van lezárva, ugyanis odabent a sugárzás mellett számos más veszély is leselkedik az emberre. A játékmenet fontos eleme lesz a bázisépítés és a csapatunk menedzselése is, hiszen idővel több társat is fogadhatunk magunk mellé. Használati tárgyainkat a zónában összeszedett lomokból készíthetjük el.

 

A Chernobylite 2: Exclusion Zone PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül. Pontos megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik, de várhatóan valamikor 2025-ben érkezhet meg.