2021.07.26.

Készül a GRID Legends

Az autós széria új része élőszereplős átvezetőkkel érkezik jövőre.
 

A Codemasters is belekóstolt évekkel ezelőtt az utcai versenyzés világába. Bár ők nem a tunningautókat helyezték a középpontba, hanem a legális szériaautók versenyét, a Racedriver GRID és annak későbbi folytatásai is igen népszerűek voltak. A stúdió legutóbb 2019-ben jelentkezett egy kvázi reboottal, jövőre pedig ismét új résszel bővül majd a sorozat.

 

Készül ugyanis a GRID Legends, amely a sorozat történetében először teljesértékű történettel is rendelkezni fog. A fejlesztők olyannyira komolyan gondolják ezt a részt, hogy a sztorit élőszereplős átvezető videók fogják elmesélni. Arról egyelőre nincs hír, hogy a sztori pontosan miről fog szólni, de ha tippelnünk kellene, akkor az általunk alakított versenyző karrierje lesz a középpontban.
 


Ami pedig a játékot illeti, a hangsúly természetesen a száguldáson és a versenyzésen lesz. Ehhez száznál is több autót kapunk, köztük a szériaautók mellett olyan különlegességekkel, mint a forma autók vagy a versenykamionok. Versenypályából sem lesz hiány, az ígéretek szerint 130 különböző pályán nyomhatjuk tövig a gázpedált. A futamok olyan helyszíneken zajlanak majd, mint San Francisco, Párizs, London vagy Moszkva.

 

A GRID Legends a tervek szerint valamikor 2022-ben jelenhet meg, de a készítők egyelőre nem pontosították a premierdátumot. A fejlesztés PC mellett PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re folyik.