2024.08.12.

Két új egeret is villantott a Cherry Xtrfy

Bemutatkozott az M68 Wireless és az M68 Pro Wireless.
 

A Cherry talán nem tartozik az igazán mainstream perifériagyártók közé, de termékei szinte kivétel nélkül magas minőséget képviselnek, éppen ezért világszerte milliók kedvelik. A gyártó a minap két új egeret mutatott be, az egyik az M68 Wireless, míg a másik ennek nagyobb testvére, az M68 Pro Wireless.

 

Külsejében a két egér szinte teljesen megegyezik, csupán a gombok és a görgő odalán tér el a színezés. Az egerek egyébként is több színkombinációban lesznek elérhetők. A szimmetrikus, mégis jobbkezes kialakítás alapvetően visszafogott, de mégis meggyőző designt eredményez. A ház bal oldalán találjuk a szokásos két extra gombot, a tenyér alatt pedig a Cherry Xtrfy logóját.
 


Ami a belsőt illeti, a mozgás lekövetéséért egy PixArt PAW 3395 szenzor felel, amelynek érzékenysége több lépcsőben váltható az egér alján lévő gombbal. Szintén itt találjuk a különböző üzemmódokat váltó kapcsolót is. Az M68 Wireless 1000Hz-es polling rate-et kínál, míg az M68 Pro Wireless a mellékelt dongle-ön keresztül 8K-t.

 

A gyártó 300 mAh-s teleppel látta el a két egeret, amely révén ígéretük szerint egy töltéssel akár 75 órányi üzemidőt is nyerünk. Érdekesség, hogy a töltőkábelt nem a standardnek számító helyre, vagyis a két fő klikk elé helyezték, hanem az egér jobb hátuljára és még egy panellel el is takarták. Az M68 Wireless 100, míg az M68 Pro Wireless 140 eurós áron kerülhet a boltokba.