2022.01.06.

Kiderült a Rainbow Six: Extraction gépigénye

Alapjáraton nem kell majd túl erős gép a játék alá, de ha mindent a maximumra húznál, már annál inkább.
 

Heteken belül megjelenik a Ubisoft legújabb online kooperatív lövöldözős játéka, a Rainbow Six: Extraction. A nagy múltú franchise ezúttal inkább egy spin offot kap, mintsem teljes értékű folytatást, hiszen most nem más kommandósokat, hanem egy parazita űrlény invázióját kell visszavernünk.

 

A játék a minap megkapta hivatalos gépigényét is, ami nem okoz különösebb meglepetést. Alap beállítások mellett egy régebbi gépen is elfut majd, de a maximumhoz ahhoz méltó konfiguráció is kelleni fog. Minimumon a játék beéri majd egy Intel Core i5-4460 vagy AMD Ryzen 3 1200 processzorral és 8 GB memóriával is. Videokártyából sem kell erősebb a már korosodó Nvidia GeForce GTX 960-nál vagy AMD Radeon RX560-nál.
 


Ha már magasabb felbontásra és szebb grafikára vágyunk, akkor szükség lehet egy Intel Core i5-8400 vagy AMD Ryzen 5 1600 processzorra, 16 GB memóriára és vagy Nvidia GeForce RTX 2060, vagy AMD Radeon RX 5600XT VGA-ra is. A legmagasabb beállításokhoz még ennél is komolyabb feltételeknek kell megfelelni: Intel Core i9-9900K processzor, 16 GB memória és Nvidia GeForce RTX 3080 VGA fog kelleni.

 

A Rainbow Six: Siege nagyjából 85 GB tárhelyen terül el, amihez további 9 GB társulhat, ha a HD textúrákat is letöltjük. A játék PC mellett PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X-re és Xbox One-ra, valamint Stadiára is meg fog jelenni január 20-án. Így aki nem akar sokat költeni a PC-jére a játék miatt, az választhatja ezeket a kiadásokat is.