2024.08.13.

Kimerítő STALKER 2: Heart of Chornobyl bemutató

A készítők bő harminc percben mesélnek az őszre várható játékról.
 

Talán most már egyértelműen kijelenthető, hogy a STALKER 2: Heart of Chornobyl a világ jelenleg legrégebb óta készülő játéka. A GSC stúdió ugyanis még 2010-ben beszélt róla először hivatalosan, ám a játék az óta sem készült el. A készítők nemrégiben ismét eltolták a premiert két hónappal, de cserébe dobtak egy bő félórás bemutatót is.

 

A játékosok úgynevezett sztalkerek bőrébe bújhatnak, akik azért merészkednek a csernobili lezárt zónába, mert a két robbanás (a sztori szerint 2006-ban volt egy még nagyobb) után ott rengeteg értékes kincs keletkezett. Csakhogy a zónában sok veszély is leselkedik rájuk, hiszen nem csak az egymással harcoló frakciók, a többi sztalker, de mutáns lények és veszélyes anomáliák is vannak mindenfelé.
 


A fenti bemutatóban alaposan körbejárják a játékot, mesélnek a 64 négyzetkilométeres, szabadon bejárható világról, amelyben a történet aszerint alakul, hogy a játékos merre halad, kikkel beszél, mit cselekszik. Szóba kerülnek a fegyverek, láthatunk ízelítőt a harcokból is.

 

A STALKER 2: Heart of Chornobyl a legutóbbi tervek szerint szeptember 5-én jelent volna meg, ám a stúdió eltolta a premiert. Így az most november 20-án várható. A fejlesztés PC-re és Xbox Series X-re folyik.