2021.06.24.

Lézeres távmérőt is kapott a Doogee S97 Pro

A készülék minden egyéb tekintetben középszerűnek ígérkezik.
 

A Doogee jó pár éve jelen van már a globális piacon is, de a kínai gyártó egyelőre nem tudott készülékeivel kilépni a középszerű kategóriából. Viszont azt senki sem veheti el tőlük, hogy igyekeznek valamivel kitűnni a tömegből. Erre volt jó példa az S96 Pro strapabíró telefonjuk, amelyben infrás éjszakai kamera is helyet kapott. Most pedig itt az S97 Pro, amely ismét fel tud mutatni valami egyedit.

 

A készülék lelke egy Helio G95 SoC, amely mellé 8 GB memória jár, a fedélzeti tárhely pedig 128 GB. A telefon egy nem túl acélos 6,39 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 720*1560 pixel. Ami a kamerákat illeti, a hátoldalon a 48 megapixeles fő egység mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 2-2 megapixeles makró és portré kamera került.
 


Mivel egy terepre szánt eszközről van szó, a kialakítása ütés és vízálló. Ami viszont tényleg érdekessé teheti például építkezések vagy tereprendezői munkák esetében, az a beépített lézeres távolságmérő. A készülék tetején találjuk a modult, amely 40 méterig képes mérni.

 

Egy ilyen kiegészítő természetesen komoly tápkapacitást igényel, ezen a téren sem vall kudarcot a Doogee S97 Pro. Az akkumulátor ugyanis 8500 mAh-s, amely a gyártó ígérete szerint 624 órás készenlétet, 40 órás telefonálást vagy 37 órás videózást tesz lehetővé. A Doogee S97 Pro 329 dolláros áron lesz megvásárolható.