2021.06.11.

Már előrendelhető a HTC Vive Focus 3

A HTC újdonsága még ebben a hónapban megérkezik, de ember legyen a talpán, aki meg tudja fizetni.
 

A VR térhódítása továbbra sem olyan ütemben halad, ahogy azt az első modern, már valóban piacképes headsetek megjelenésekor a szakma előzetesen várta volna. Ha a számításaik bejöttek volna, mára a legtöbb háztartásban lenne valamilyen VR-headset, ám ez nagyon nem így alakult. Ettől függetlenül a legnagyobb gyártók, az Oculus, a HTC és a Sony is készül új termékkel.

 

Ezek közül a legközelebb a HTC újdonságához vagyunk, azt ugyanis már elő is lehet rendelni. A HTC Vive Focus 3 brutálisan erős hardverrel kecsegtet, de ehhez igazított brutálisan fájdalmas árcédulát is visel. A headset alapja egy Qualcomm Snapdragon XR2 SoC, amely 8 GB fedélzeti memóriát is kapott. A két kijelző mérete 2,88 hüvelyk, felbontásuk pedig szemenként 2448*2448 pixel. A látószöget 120 fokra növelik, míg a kijelző képfrissítése 90 Hz.

A gyártó azt állítja, hogy a headset már 1,5*1,5 méteres területen is használható lesz, de a legkényelmesebb élményhez ennél jóval nagyobb, 7*7 métert javasolnak. A headset mellé természetesen jár két új kontroller is, amelyek nagyjából 15 órás üzemidőt ígérnek.

 

A headset tehát igazi nagyágyúnak ígérkezik a VR-piacon, ám elődeihez hasonlóan ez is inkább a tehetősek játékszere lesz, ugyanis a HTC 1400 eurót (~484 ezer forint) kér el érte. Megjelenésére valamikor a hónap végén lehet számítani.