2023.11.29.

Megjelent a Last Train Home

A játékban a csehszlovák légiót kell kimenekítenünk Szibériából az első világháború után.
 

Az előzetes terveknek megfelelően megérkezett az utóbbi idők egyik legígéretesebb stratégiai játéka, a Last Train Home. Az Ashborne Games és a THQ Nordic közös projektje érdekes hibridnek ígérkezik, amelyben a menedzselés és a valósidejű harc egyaránt fontos játékelem.

 

A történet az első világháború végén Szibériában játszódik. Innen próbálnak meg hazajutni a csehszlovák légió megmaradt katonái, akik ehhez egy páncélozott vonatot használnak. A mi feladatunk lesz, hogy segítsük őket útjuk során. Ehhez menedzselni kell a vonatot, új vagonokat szerezni hozzá, elosztani az ellátmányt, gondozni a sebesülteket, tervezni a következő lépést.
 


A játékmenet másik alappillére a küldetések, mivel időnként muszáj megállni a vonattal és portyázni vagy segíteni a környékbelieknek. Ilyenkor kiválaszthatjuk, hogy mely katonákat és milyen felszereléssel visszük magunkkal a küldetésre. Ezek valós időben zajlanak, a játékélmény pedig egyfajta keveréke a klasszikus RTS-eknek és a lopakodós taktikai játékoknak.

 

A Last Train Home kizárólag PC-re készült el. Az első értékelések szerint kiválóan sikerült, ezt a véleményt a rajongók is osztják, akik szintén egyöntetűen pozitívan beszélnek a játékról.