2019.11.12.

Mindent tud a Nixeus EDG34, amit egy gamer monitornak kell

Ívelt kijelző, 4K-s felbontás, Free-sync és G-sync, valamint 144 Hz-es képfrissítés is a repertoárban.


A Nixeus egyelőre nem tartozik a legismertebb márkák közé, ám ha így folytatja a termékkínálata bővítését, akkor hamarosan felzárkózhat a nagyok mögé. Az amerikai cég üzleti használatra és játékosoknak egyaránt kínál termékeket: mechanikus billentyűzetek és gamer egerek mellett elsősorban monitorokat.

 

Ezt a termékvonalat erősíti mostantól az EDG34, amelynek nevében a szám a monitor méretét takarja. Bizony, egy monitoros szemmel nézve elég méretes darabról beszélhetünk, hiszen egy kisebb TV paramétereivel rendelkezik, 34 hüvelykes átmérőjével. A kijelzőt ráadásul meg is hajlították a szokásos 1500R ívben, hogy a képernyő minden egyes pixele ugyanolyan távolságra essen a felhasználó szemétől.
 


Az EDG34 természetesen 4K-s, 3440*1440 pixeles felbontással rendelkezik, amely mellé 144 Hz-es képfrissítési sebesség is tartozik. Vagyis megfelelően erős hardver esetén 4K-ban és csúcssebesség mellett is tűéles képet garantál az eszköz. Hogy mindez kontroll alatt is maradjon, arról az AMD Free-sync vagy az Nvidia G-sync technológiája gondoskodik. A betekintési szög 178 fok minden irányból, a kontrasztarány 3000:1, míg a maximális fényerő 400cd/m2.

 

A monitor portokból is bőséges kínálattal rendelkezik: két db HDMI 2.0, két db Displayport 1.4 és egy darab 3,5mm-es jack csatlakozó is található rajta. Két változatban is beszerezhető lesz: az NX-EDG34 prémium minőségű, állítható magasságú talppal van felszerelve, míg az NX-EDG34S sima talpat kap, de azon egy fejhallgató-tartót is kialakítottak.
 


A Nixeus EDG34 nem az olcsó monitorok piacára készült, így mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha mellette tesszük le a voksunk. Az ajánlott fogyasztói ára ugyanis 499 dollár, ezért cserébe viszont egy valóban minden szempontból remek szolgáltatásokat nyújtó eszközt kaphatunk.