2023.01.13.

Mini billentyűzetet villantott a Roccat

A neve is mini, Magma Mini.
 

A Roccat vadonatúj billentyűzettel rukkolt elő, amellyel természetesen a játékos közösséget célozzák elsősorban. Ezúttal egy apróságról van szó, vagyis egy kompakt billentyűzetről, amely kifejezetten az alsó polcra készült.

 

Ennek megfelelően a Magma Mini nem egy mechanikus, hanem egy hagyományos membrános technológiára épülő billentyűzetről beszélhetünk. A mérnökök lecsapták a végéről a numerikus billentyűzetet, így kis helyen is remekül elfér. Mivel gamer termékről van szó, nem hiányozhat róla az RGB-világítás, amelyet ezúttal 10 LED biztosít.
 


Profilok tárolására nincs lehetőség. A billentyűzet egyszerre legfeljebb húsz billentyű lenyomását képes regisztrálni, de normál használat mellett azért ez is bőven elegendő. Az eszköz 1000Hz-es polling rate-et tud felmutatni. Az adatátvitelt 1,8 méteres USB-kábelen keresztül oldották meg.

 

A Roccat az újdonságot február 9-én tervezi piacra dobni. Az ajánlott fogyasztói ára 50 euró körül mozog. Arról egyelőre nincs hír, hogy magyar kiosztásra számíthatunk-e, de valószínűbb, hogy nem.