2021.05.31.

Nézd meg a Far Cry 6 első előzeteseit

Külön videóban ismerhetjük meg a főhőst és külön videóban az ügyeletes diktátort.


 

A Ubisoft idén ősszel folytatja sok éves múltra visszatekintő akciójáték-sorozatát, jön a Far Cry 6. A sorozat idei epizódja nem szakít a hagyományokkal, most is egy képzeletbeli ország diktátorát kell megdöntenünk egy gerillasejt tagjaként.

 

A játék fejlesztéséről régóta lehetett tudni, de az első előzetesek csak most érkeztek meg. Ezekből kiderült, hogy az új főhős Dani Rojas lesz, aki a játékos döntése alapján lehet nő vagy férfi is. Ami viszont ugyanaz, hogy egyszemélyes hadseregként veszi fel a harcot a Yara szigetét vaskézzel irányító Anton Castillo diktátorral és annak csatlósaival.
 


A játékmenet a szokásos alapokra épít, vagyis belső nézetben irányíthatjuk karakterünket, akivel a szigetet szabadon bejárhatjuk, ehhez járműveket is használhatunk. Ami újdonság, hogy a szokásos fegyverek mellett házilag barkácsoltakat is lehet majd használni. Emellett lesznek a hátunkra vehető fegyverek is, köztük lángszóróval vagy katyusával.

 

Ugyanígy a járművek terén is lesznek változások az eddigiekhez képest. Nem csak elköthetünk mindenféle autót a szigeten, de ezeket igényeink szerint át is alakíthatjuk. Fegyvereket vagy védelmi erősítéseket szerelhetünk fel rájuk, később pedig bármikor bevethetjük őket.
 


A Far Cry 6 a tervek szerint PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re fog megjelenni. Az új előzetesekkel együtt azt is megtudhattunk hogy mikor. A premierre ? hacsak nem jön közbe semmi ? október 7-én kerül sor minden érintett platformon.