Kategóriák
2019.12.03.

Niceboy HIVE podsie

Az eddigi legjobb true wireless fülhallgató?

Le a vezetékekkel
Már jó ideje a vezeték nélküli fülhallgatók korát éljük, és a piaca már itthon is olyan telített, mint az okostelefonoknak, akciókameráknak vagy - hogy az audio részlegnél maradjunk - a bluetooth hangszóróknak. A szuperpopuláris Apple Airpods és Samsung Galaxy Earbuds mellett már sok egyéb konkurens termékei közül is választhatunk - ezekhez azonban kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. A Niceboy 2016-ban jelent meg az európai piacon és egy évre rá már hordozható hangszórókkal és vezeték nélküli fülhallgatókkal egészült ki a portfóliójuk. Emellett pedig power bankokat, aktivitásmérőket és akciókamerákat is gyártanak. Legújabb bluetooth fülesük a Niceboy HIVE podsie nevet kapta és kíméletes árának köszönhetően kifejezetten a mindennapi zenehallgatásra lett kitalálva. 

Mi van a dobozban?
A csomagolásban a Niceboy HIVE podsie mellett megtalálható a töltőbox, tartalék fülvédő gumik, egy USB-C töltőkábel és a többnyelvű használati útmutató. A logózott töltőbox egy kisméretű, letisztult dizájnú, matt tárolódoboz, ami nem csak megvédi a fülhallgatót a sétüléstől és kosztól, hanem ha beletesszük, tölti is. Az elején négy darab visszajelző led található, ezek jelzik a box töltöttségét. Hátul, alul az USB-C bemenet várja a töltőkábelt. Aki jártas a témában, azonnal fellélegzik már az USB-C hallatán is, hiszen a legtöbb ilyen eszköz még mindig micro usb kábellel érkezik. Pedig az USB-C gyorsabb töltést biztosít, és a türelmetlenek örömére szimmetrikus, ezért mindkét irányból csatlakoztatható.
A boxban tartalék szilikon fülvédő gumik is helyet kaptak, amik mindig jól jönnek, bár szerencsére a Niceboy podsie erősen fogja őket, úgyhogy kevés esélyünk van elveszíteni azokat.Zenehallgatás és telefonálás
A Niceboy podsie 20-20000 Hz közti frekvenciaátvitelre képes, ennél többre gyakorlatilag nincs is szükségünk, hiszen az emberek többsége 20 Hz alatt és 20000 Hz felett nem hall. A kényelmes zenehallgatás mellett viszont telefonásra is lehetőségünk van, a hívások hangja pedig kristálytiszta. A fülhallgató érintésével fogadható vagy elutasítható a bejövő hívás, szabályozható a hangerő és a dalok között is lehet léptetni. A Niceboy podsie-n lévő mikrofon aktívan szűri a környezeti zajokat, ezért a hangos villamoson, a nagy forgalomban vagy egy tömeg közepén is érthető lesz a beszédhang. És ezekhez még csak elő sem kell venni a telefont.

Hanghűség, üzemidő és tartósság
A három talán legfontosabb tulajdonság még megválaszolatlanul marad. Először is: hogy szól a Niceboy podsie? Mivel minden ember másképp hall, ezt nagyon nehéz egyértelműen definiálni, de a Niceboy-nál törekednek a hanghűségre, ezért a termék minőségi chipsetet és ún. MaxxBass technológiát kapott, ami a hang lehető legkevesebb veszteséggel járó, kiváló minőségű visszaadását teszi lehetővé annak rédekében, hogy a szám szinte ugyanúgy szólhasson, mintha egy stúdióban hallgatnánk azt.
A Niceboy podsie akkumulátorának kapacitása 60mAh, a töltődobozé 400mAh. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a füles egyszerre 3,5 órát bír, a dobozában tárolva pedig 15 órát.
A hosszú utazások, szélsőséges időjárás és extrém mozgás sem jelent akadályt a Niceboy podsie-nak, hiszen por- és esőálló. Futás közben sem csúszik ki a fülből és egy nagyobb zivatar esetén sem esik bántódása, hiszen IP54-es besorolású.Szóval akkor Airpods vagy Podsie?
Mindent összevetve a Niceboy HIVE podsie egy true wireless fülhallgató, Bluetooth 5.0-val, MaxxBass technológiával, akár 15 órás üzemidővel, IP54-es védettséggel, USB-C töltőkábellel, hands-free beszélgetési móddal, mikrofon zajszintcsökkentő funkcióval és érintéses vezérléssel. A specifikációk tehát mindenképpen amellett szólnak, hogy megéri az árát ez a kis szerkezet. Mindig van drágább opció a piacon, de aki a mindennapi zenehallgatásra és telefonbeszélgetésekre keres fülest, az bátran választhatja a Niceboy podsie-t, mert megbízható társa lesz a hét minden napján.