2022.03.30.

Nyáron jöhet a Diablo Immortal

A Blizzard évek óta dolgozik a népszerű franchise mobilváltozatán.
 

A Blizzard még 2018-ban jelentette be, hogy készül a Diablo Immortal, amellyel kisebb népharagot zúdított a saját nyakába. A rajongók ugyanis már a 2012-es harmadik rész óta várják, hogy elkészüljön a negyedik. Éppen ezért nem volt mindenki maradéktalanul boldog, amikor négy éve kiderült, hogy (akkor) még csak egy mobiljátékon dolgoznak.

 

A Diablo Immortal tulajdonképpen a klasszikus Diablo élmény mobil platformokra való átültetését tűzte ki célul. Ennek megfelelően a játékmenet nagy vonalakban a Diablo III-ra épül, de inkább rövidebb, gyorsabb menetekből fog állni. Egy kazamata megtisztítása 10-15 percet vehet majd igénybe.
 


Kasztok és karakterosztályok terén több közösségkedvenc is szerepelni fog a barbártól kezdve a lovagon át egészen a démonvadászig. Kiemelten fontos lesz a karakterfejlődés és az ehhez igazodó loot-rendszer is. A látvány pedig a harmadik és a második rész stílusának keveréke lesz.

 

Bár az eredeti tervek szerint már évekkel ezelőtt meg kellett volna jelennie, a premierre mostanáig nem került sor, csupán néhány alfa és béta teszten próbálgathatták a játékosok a játékot. Viszont a napokban az Apple App Store-jában véletlenül felbukkant a június 30-i premierdátum, ami reálisnak tűnhet. Egyelőre hivatalos megerősítés nincs, így érdemes ennek megfelelően kezelni a dátumot.