2023.05.31.

Nyáron jön a Ride 5

A motoros széria 2015 óta írja a maga történetét.
 

Az olasz Milestone stúdió idén nyáron ismét egy új motoros játékkal jelentkezik. Bár a stúdió több autós játékot is készített már, egyértelműen a kétkerekűek világában mozognak otthonosabban. Új játékuk is ezt a vonalat képviseli: jön a Ride 5.

 

Az első rész még 2015-ben jelent meg, majd 2020-ig három folytatás követte. Ezután jött egy hosszabb szünet, hogy idén nyáron az ötödik rész már csak az aktuális konzolgenerációra és PC-re készüljön el. Ez a fejlesztők elmondása szerint komoly technológiai korlátokat szüntet meg, amitől jobbá válhat a játék.
 


A motorokat és a pályákat is speciális technológiával szkennelték be, hogy azok a legapróbb részletekig megegyezzenek a valóságban létező másukkal. Ezek alapján modellezték le őket a játékban is, így minden tényleg ugyanúgy néz majd ki mint a valóságban. Persze a motorokat és a versenyzőket át is lehet majd matricázni. Új rendszer felel az anyagok megjelenítéséért és a fizikáért is.

 

A dinamikusan változó időjárás és a volumetrikus felhők a játék fényhatásait is befolyásolják a menettulajdonságok mellett. A játékosok tökéletesen élethű fizikára számíthatnak, míg az MI minden versenyzőnek egyedi viselkedést generál, így mind másképp csatáznak a helyekért. A Ride 5 augusztus 24-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.