Kategóriák
2021.07.08.

Ősszel új modellel bővül a Nintendo Switch palettája

Egyelőre még nem egy felturbózott hardverre kell számítani.
 

A Nintendo is tisztában van vele, hogy lassan ideje lesz valamilyen formában tovább lépnie a Nintendo Switch konzoltól, amely még az előző konzolgeneráció tagjaként debütált. Tény, hogy az eszköz egyedi képességeivel és hordozhatóságával simán megállja a helyét még néhány évig, de közben a konkurencia ismét jelentősen elhaladt már mellette.

 

Hogy a Nintendo mikor rukkolhat elő új konzollal, azt nem tudni, de nem mostanában. Mivel egyelőre még a Nintendo Switch legújabb modelljén dolgoznak, amely a Nintendo Switch OLED nevet kapta. Ebből már ki is lehet találni, hogy mi lesz a legfontosabb újítás.
 


Az új modell természetesen OLED panelt kap, amelynek felbontása 1920*1080 pixel lesz. A képfrissítési sebesség pedig 60 Hz. Az új kijelzővel még szebb képet kaphatunk hordozható masinánkon, de persze továbbra is ott lesz a lehetőség, hogy TV-re csatlakoztassuk.

 

A dokkolóban beépített LAN-port kap helyet, a konzol hátoldalán pedig egy több szögben is állítható támaszt találunk a kényelmesebb használat jegyében. A belső tárhely 64 GB lesz, ide menthetjük majd játékállásainkat. A Nintendo az új verziót október 8-án dobja majd piacra. A várható fogyasztói ára 350 dollár körül lesz, ami nagyjából 105 ezer forintot jelent.