2021.06.18.

Páncélba zárt Motorola G9 Play

A Motorola a Bullitt szakembereivel közösen alakította át az okostelefont, hogy az a legdurvább környezeti hatásokat is lerázza magáról.


Az okostelefonok nagyon hasznos és sokoldalú eszközök. Ám a legtöbb ugyanazokkal a gyengeségekkel szomorítja a felhasználókat: rövid üzemidő, drága árazás és gyakran igen nagy sérülékenység. Akinek munkájából kifolyólag vagy csak úgy általában is az utóbbi egy igen fontos szempont, jó ideje talál a piacon ?strapafonokat?, amelyek kifejezetten a fizikai hatásokkal szembeni ellenállóságra terveztek. Ebben élen jár a Bullitt is, amely most egy tavalyi Motorola készüléket szedett szét és öltöztetett páncélba.

 

A Motorola G9 Play nem volt egy csúcskategóriás készülék már a megjelenésekor sem, ma pedig már a középkategóriát is inkább csak alulról súrolja. Mégis a Bullitt ezt választotta ki és a Motorola szakembereivel közösen szinte teljesen átalakította. Így született meg a Motorola Defy, amely kívül teljesen megújult, belül viszont a régi maradt.
 


Az új köntösnek köszönhetően a készülék kifogástalanul megfelel a legszigorúbb MIL-STD-810H szabványnak is. Ennek értelmében közel két méteres zuhanást is garantáltan átvészel, bármilyen szögben is érjen földet. Nem okoz neki gondot a tartós teljes víz- és porállóság, illetve az extrém hőmérséklet sem (-35-től +75 C fokig). A rázkódás vagy a rendszeres ütések sem okoznak gondot, illetve a kijelző teljes karcállóságáért sem kell aggódni. A készülék kibírja a 95%-os páratartalmat és a sós vízpárlatban sem adja meg magát.

 

Mindezért cserébe viszont valóban egy hardver tekintetében igen elavult készülék lapul a páncél alatt. A telefon egy Qualcomm Snapdragon 662 GPU-ra és 4 GB memóriára épül, a belső tárhely 64 GB. A képernyő felbontása csupán 720*1600 pixel, a hátlapon pedig egy 48 megapixeles kamerát találunk 2-2 megapixeles makro és mélységérzékelővel kiegészítve. A Motorola mindezért nagyjából 320 eurót kér el, a megjelenésre júliusban kerülhet sor.