2022.10.11.

Pehelysúlyban indul az XPG Slingshot egér

Az újdonság kifejezetten a belépőszintre érkezik.
 

Az ADATA gamer termékpalettáját fedi le az XPG márkanév, amely alatt billentyűzetek, fejhallgatók, egerek és egérpadok is tartoznak. A gyártó a napokban több belépőszintű terméket is bemutatott, ezek közé tartozik az új XPG Slingshot egér is.

 

Az aszimmetrikus kialakítású egér a mai trendeket követve lyukacsos házat kapott, amellyel a tömegcsökkentést célozták a tervezők. Bár a legkönnyebb egerekkel nem versenyezhet, a 73 grammos tömegére így is büszke lehet. A lyukakat ezúttal egymáshoz igazodó háromszögek alkotják.

A házon belül egy PixArt PMW 3360 optikai szenzort találunk, amelynek érzékenysége hat lépcsőben 400 és 12 000 DPI között állítható. Az egér összesen hat programozható billentyűt kínál, ezek funkcióit a letölthető XPG Prime szoftveren keresztül lehet szerkeszteni. Ez érvényes a két fő billentyűre is, amelyek alatt meg nem határozott kapcsolók lapulnak, de a gyártó ígérete szerint ezek 20 millió kattintásig hibátlanok lesznek.

 

Az XPG Slingshot egy szövetborítású USB-A kábellel csatlakozik a PC-hez. A gyártó egyelőre sem a premier pontos dátumát, sem a várható fogyasztói árat nem fedte fel, de mivel a belépőszintre pozícionálták az újdonságot, vélhetően baráti árazást kap.