2021.08.12.

Pehelysúlyú egér az SPC műhelyéből

A GEM Plus nem csak könnyű, de mutatós és alaposan testreszabható is.
 

Az SPC, avagy a SilentiumPC csapata új középső polcog gamer egérről rántotta le a leplet. A GEM Plus névre hallgató eszköz egyszerű, de pofás designt kapott, de amivel felhívhatja magára a figyelmet, azok a beállítási lehetőségei.

 

Az egér a pehelysúlyú kategóriában indul, mivel a ház oldalának ügyes bemarásával egészen 67 grammig tudták faragni a tömegét. Odabent egy PixArt PMW3370 szenzor teszi a dolgát, amelynek érzékenységét 400-19 000 DPI között lehet lépcsőzetesen állítani. Érdekesség, hogy lehet állítani az elemelés, vagyis a Lift Off Distance érzékenységét is, ami ritkaságnak számít.
 


A gyártó ígérete szerint egy igazán időtálló egérrel gazdagodunk, ha beruházunk a GEM Plusra. A fő billentyűk alatt ugyanis Kailh GM 8.0 mikrokapcsolók lapulnak, amelyek állítólag 80 millió kattintásig hibátlanul fognak működni. Ezt azért kezeljük fenntartásokkal, de legyen így. Az egérről nem hiányzik az RGB-világítás sem.

 

A GEM Plus 1,8 méteres, szövetborítású USB-kábelt kapott, az alján pedig PTFE talpak felelnek a suhanásért. Azt egyelőre nem tudni, hogy a boltok polcain mikor találkozhatunk az egérrel, de az ajánlott fogyasztói ára 50 euró körül fog mozogni.