2021.08.13.

Régi GTA epizódok térhetnek vissza idén?

A Rockstar felújítja a GTA III-at, a Vice Cityt és a San Andreast is.
 

Az elmúlt napokban arról lehetett hallani, hogy a Take 2 és a Rockstar Games valami nagy dobásra készül. A stúdiótól persze még korai lenne a GTA VI-ról beszélni, mivel jelenleg is az ötödik rész PS5-re és XSX-re készülő változatán dolgoznak, de mostanra szinte biztossá vált, hogy a stúdió mégis készül valamivel még idén.

 

Bár egyelőre hivatalos megerősítés nincs, egyre több forrás számol be róla, hogy a Rockstar Games három korábbi GTA, vagyis Grand Theft Auto epizód felújításán dolgozik. Egészen pontosan a 2002-es GTA III, a 2003-as GTA: Vice City és a 2005-ös GTA: San Andreas felújításáról lehet szó.
 


Ha hinni lehet a híreknek, akkor a játékokat úgy újítják fel, hogy azok egyszerre feleljenek meg a mai elvárásoknak, de közben hűek maradjanak az eredeti alapokhoz. A grafikáért az Unreal Engine felelhet, amely egyes beszámolók szerint régi és új grafikai elemeket egyaránt kezelni fog. Így a játékok egy erősen feltupírozott, de azért a régi időket idéző látványvilágot kaphatnak. A játékmenethez viszont nem nyúlnak, legfeljebb a kezelőfelületet modernizálják kissé.

 

A hírek tehát egyelőre nem hivatalosak, de olyan részleteket is tartalmaznak, amelyek bizakodásra adhatnak okot. Ezek szerint a három epizód felújított kiadása egy csomagban jelenhet majd meg, ráadásul még valamikor idén. A célplatformok között ott van a PlayStation 5, az Xbox Series X és a Nintendo Switch is, ugyanakkor egyes források szerint PC-re csak később érkeznek majd meg.