Október 23-án nagykereskedésünk zárva tart Bővebben
Kategóriák
2019.01.07.

Samsung CRG9 – ultraszéles monitor játékosoknak

Az ível képernyőjű monitor akár két hagyományos kijelző szerepét is képes betölteni.

A videojátékokban, azokon belül is a multiplayer módra kihegyezett akciójátékokban egyre fontosabb a stabil teljesítmény mellett a széles látótér is. Mindkettőhöz megfelelő tudású monitorra van szükség. Előbbihez nem árt, ha legalább 120, de inkább 144 Hz-es képfrissítéssel rendelkezünk. Utóbbihoz pedig egyre többen választanak 21:9-es képarányú monitorokat.
 


A Samsung azonban rálicitál erre, ugyanis bejelentette a CRG9 kódnevű új kijelzőjét. Az előzetes technikai paraméterek és az első képek alapján egy igazi kuriózumhoz lehet szerencsénk. A monitor ugyanis 49 colos átlóval rendelkezik, amely valójában két egymás mellé állított 27 colos monitor méretével egyezik meg. A felbontás is ehhez megfelelően exkluzív: 5120*1440, amely mellé 120 Hz-es képfrissítés és 4 ms-es válaszidő párosul.

 

A CRG9 ráadásul HDR-támogatással is rendelkezik a szuperélénk színek visszaadásához, de nem hiányzik a FreeSync-támogatás, valamint az 1000 nites fényerő sem. A hátlapon egy HDMI és két DisplayPort csatlakozót találunk, amelyek segítségével akár két független forrás képét is meg tudjuk jeleníteni. Hely lesz nekik bőven.
 


A Samsung egyelőre nem árulta el, hogy a CRG9 milyen árcédulával kerülhet a boltokba, erre leghamarabb itthon a második negyedévben kaphatunk választ. De biztos nem lesz olcsó mulatság.