Dotcomp csv és xml feedek/árlisták url változása! TOVÁBB
2024.05.18.

Szűkült a GTA VI premierjének időablaka

A tavaly bejelentett játékra még bő egy évet biztosan várnunk kell.
 

A Rockstar Games legutóbb egy évtizeddel ezelőtt, 2013-ban folytatta a Grand Theft Auto sorozatot. Akkor az ötödik rész jelent meg, amelynek online módjával mind a mai napig milliók játszanak. Az évek során a stúdió elkészítette a Red Dead Redemption 2-t is, de már nagyon régóta arra várnak a rajongók, hogy jöjjön a GTA VI. Ezt végül tavaly jelentették be.

 

Az új epizód egy igen hangulatos előzetessel mutatkozott be még decemberben. A videóban megerősítést nyert, amit már régóta pletykáltak, miszerint két főhős lesz, közülük ráadásul az egyik egy nő. Azon túl, hogy az események Vice Cityben játszódnak, lényegében alig tudni valamit, hiszen a Rockstar Games híresen csínján bánik az információkkal.
 


A trailerben azt még meg lehetett tudni, hogy a játék valamikor 2025-ben fog megjelenni. A minap érkezett legújabb hírek ezt a dátumot pontosították egy picit. A kiadásért felelős Take-Two a befektetőinek prezentált pénzügyi jelentésében tért ki több készülő játékukra is, köztük a GTA VI-ra.

 

E jelentésben szerepel, hogy a játék 2025 őszén landolhat majd a boltok polcain. Eszerint még nagyjából másfél évet kell várnunk, mire újra ellátogathatunk Vice Citybe. A játék kizárólag PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül, de jól ismerjük már a franchise megjelenési modelljét: ezt később (egy-két éven belül) követheti majd a felturbózott PC-s változat.